Verkeersschool Sens

Rijbewijs Aanvragen

Hoe vraag ik mijn eerste rijbewijs aan?

Stappenplan voor het Aanvragen van je Eerste Rijbewijs

Welkom bij Verkeersschool Sens! Na het behalen van je rijexamen ben je klaar om je officiële rijbewijs aan te vragen. Hieronder vind je een handig stappenplan om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Aanvraag bij je Gemeentehuis of Stadsdeelkantoor

Zodra je geslaagd bent, kun je naar het gemeentehuis of stadsdeelkantoor in je gemeente om je rijbewijs aan te vragen. Onthoud dat je pas legaal mag rijden nadat je je rijbewijs in handen hebt.

Benodigdheden voor de Aanvraag

Voor het aanvragen van je rijbewijs dien je persoonlijk naar de gemeente te gaan. Neem een recente kleurenpasfoto en een geldig identiteitsbewijs mee.

Ophaalproces van het Rijbewijs

Je rijbewijs is meestal binnen 5 werkdagen gereed. Je hebt tot 3 maanden de tijd om het op te halen. Dit dien je persoonlijk te doen, hoewel sommige gemeenten de optie bieden om het rijbewijs thuis te laten bezorgen.

Controle na het Rijexamen

De RDW registreert je rijvaardigheid en rijgeschiktheid na je examen. De gemeente controleert je status in het Centraal Rijbewijzenregister alvorens het rijbewijs uit te geven.

Speciale Informatie voor 17-Jarigen

Als je 17 jaar bent en je rijbewijs aanvraagt, moet je eerst een begeleiderspas aanvragen. Zonder deze pas is het niet mogelijk een rijbewijs aan te vragen. De gemeente kan verifiëren of je aanvraag voor de begeleiderspas geregistreerd is.

Heb je Nog Vragen?

Voor verdere informatie over het aanvragen van je eerste rijbewijs, kun je altijd contact opnemen met je gemeente. Bij Verkeersschool Sens staan we ook klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

Proefles

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam